top of page
Ara

Video İçerik Pazarlama Nedir ?



Google Ads ve Facebook Business reklamlarından, mail pazarlamalarına kadar, e-ticaret işletmelerinin, tüketicilere ulaşmak ve satışlarını arttırmak için yararlanabilecekleri çok sayıda pazarlama araçları mevcuttur. Son yıllarda ise video reklamcılığı diğer mecralardan sıyrılarak dikkat çekici bir alan haline geldi;


Video pazarlamacılarının %78'i video reklamlarının satışları artırmaya doğrudan yardımcı olduğunu söylüyor ve son 3 yılda şaşırtıcı bir şekilde, kullanıcıların video izleme süresi haftada 7,5 saatten 18 saate yükseldi.


5G'nin kullanıma sunulması, videoyu daha da popüler hale getirdi ve video pazarlamasında bir devriminin yolunu açıyor. Günümüzde telefonlar televizyonların yerine geçmiş, daha hızlı ve daha erişilebilir bir ağ olmuştur. Bu sebepten işletmelerin kullanıcılarına markalarını sunması için video pazarlama yapması olmazsa olmaz bir hale gelmiştir.


Markaların, iyi hazırlanmış video içeriklerinden elde edebileceği pek çok avantaj vardır; web sitenize bir video eklemek, marka bilinirliğini arttırabilir ve etkileşimi artırabilir. Teknoloji devi Google, kullanıcı eğilimlerine ve isteklerine daha iyi uyum sağlamak için algoritmasını değiştiriyor ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma olasılığı 45 kat daha fazla olan en az bir video içeren web siteleri ile videoları kullanmak, markanızın SEO sıralamasını yükseltmek için neredeyse kusursuz bir yoldur.


“ Bir resim bin kelimeye bedelse, bir videonun ne kadar değerli olduğunu hayal edin.”


Video pazarlamanın faydaları bunlarla da sınırlı değil, bir ürüne dokunamama, deneyememe veya hissedememe durumu söz konusu olduğunda, mağazadan alışveriş ile e ticaretteki alışveriş arasındaki boşluğu dolduracak en iyi ve mantıklı şey videolardan başka bir şey olamaz. Tüketicilerin tam %95'i çevrimiçi videoları faydalı buluyor; video ile pazarlama, dikkatli alışveriş yapanların zihnindeki risk duygusunu azaltır ve fotoğraflara güvenmek yerine ürününüzle ilgili bir video izleyebilen potansiyel müşterilerin geri dönüş yapma olasılığı her zaman daha yüksek olacaktır.


Kısacası görmek inanmaktır; İnsanların %79'u, kullanıcılar tarafından oluşturulan alışveriş deneyimleriyle ilgili içeriklerin (UGC) satın alma kararlarını büyük ölçüde etkilediğini söylüyor ve tüketicilerin marka tarafından oluşturulan içeriğe kıyasla, müşterilerin alışveriş reklamlarını gerçek olarak değerlendirme olasılığının 2,4 kat daha fazla olduğunu belirtiyor.


Tüketicilere istediklerini vermenin en iyi yollarından biri, geleneksel yazılı incelemeler yerine (veya bunlara ek olarak) müşteri referansları sunmaktır. Video bir özgünlük duygusu verir; müşterilerin bir tepkiyi görmelerini ve duymalarını sağlayarak daha inandırıcı ve ilgi çekici hale getirir. Kutu açma videoları da her geçen gün daha da güçlünen bir trend izlemektedir. Adından da anlaşılacağı gibi bu videolar, satın aldıkları ürünlerin kutularını veya paketlerini açan ve bunları videolar ile gösteren kişiler kullanıcılarda daha samimi bir his uyandırıyor ve dönüşümü yüksek pazarlama faaliyetleri yapabilmemizi sağlıyor.


Bu içerikler bir zamanlar YouTube ile sınırlıyken artık çok daha geniş kapsamlıdır ve kullanıcılar Instagram, Snapchat ve Facebook'ta akla gelebilecek hemen hemen her ürün için ambalaj açma videoları bulabilirler.


“ Her şey insanlara istediklerini vermekle ilgili ve onlar play'i tıklamak istiyorlar.”


Peki sosyal mecralarda dolaşan bu kadar fazla içerik varken, kullanıcıların dikkatini nasıl çekebiliriz? Başarılı bir video pazarlama için anahtar kelime dikkat çekebilmektir. Korkmayın bu göründüğü kadar zor değil; markaların sadece iletmek istedikleri mesaja odaklanmaları ve bunun hedeflerine, bütçelerine ve imajlarına en uygun şekilde tasarlamaları gerekir. Bu konuda markalar kendileri düşük bütçelerle doğal, samimi içerikler üretebilecekleri gibi, hediye ürün, promosyon ve benzeri gibi şeylerle içerik üreticilerden de videolar çekmelerini isteyebilirler.


bottom of page