top of page
Ara

SEO Nedir ?


Seo organik( ücretli olmayan) olarak bilinir. Arama motoru aracılığıyla web sitenizin organik olarak üst sıralarda yer almasını sağlar. Başka bir ifade ile:

Web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir.


SEO, ingilizce karşılığı Search Engine Optimization olan kelimelerin kısaltılmış biçimidir. Amaç web sitelerinin arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha iyi sıralamalar elde etmesidir. SEO sayesinde web sitenizin performansını artırabilir daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.


SEO Neden Önemlidir ?


SEO’nun amacı web sitelerini Google ya da hedeflenen arama motorunda kelime bazlı üst sıralara çıkarmaktır. Üst sıralarda yer alan web sayfaları daha fazla tıklama alırlar. Fazla ziyaretçi her web girişimcisini mutlu eder ama burada asıl önemli olan nitelikli kullanıcı sayısıdır. Yani; Arama Motoru Optimizasyonunu daha fazla ziyaretçi almak için değil daha fazla nitelikli ziyaretçi almak için yapmalısınız. Bu konuda tecrübe sahibi değilseniz bir SEO uzmanı ile çalışmalara başlayabilirsiniz. Doğru uzmanı bulup bulmadığınız konusunda emin olmanızı öneririm. Çünkü bilinçsizce yapılan çalışmalar sitenize zarar verebilir. Şu hizmetleri verirler


  • Sitenizin Genel Yapısını İnceleme.

  • Sitenizin İçeriklerini İnceleme, Revize ve Yeni İçerik Önerilerinde Bulunma.

  • Web Sitenizin Google ve Diğer Arama Motorlarına Göre Geliştirilmesi İçin Önerilerde Bulunma.

  • Anahtar Kelime Araştırması.

  • Rakip ve Sektör Analizi.

  • SEO Eğitimi.

  • Site Dışı Stratejilerin Geliştirilmesi ve Uygulanması.

  • Profesyonel ve Anlaşılır SEO Raporlarının Hazırlanması.



3 Önemli Aşama


  1. Tarama: Google, tespit ettiği sayfalardaki metin, resim ve videoları tarayarak indirir.

  2. Dizine Ekleme: Google, sayfadaki metni, resimleri ve video dosyalarını analiz edip elde ettiği bilgileri büyük bir veri tabanı olan dizininde depolar.

  3. Sıralama: Bir kullanıcı Google’da arama yaptığında, kullanıcının arama niyetine uygun, yeni ve en alakalı en iyi içeriği sunar.


Google kaliteli bir arama motorudur. Bugünlere, kullanıcılarına kaliteli bir deneyim yaşattığı için gelmiştir. Bu kaliteli deneyimi hangi web sitesiyle yaşatırsa o web sitesini her zaman için ödüllendirir. Yani bizler Google’a kaliteli bir deneyim yaşatma konusunda yardımcı olursak bunun ödülü kısa sürede alırız.


Anahtar Kelimeler Neden Önemlidir ?

Anahtar kelimeler, Arama Motoru Optimizasyonu stratejiniz için olmazsa olmazlar arasındadır. Bu yüzden, analitik bir yaklaşım kullanmalısınız. Öncelikle, potansiyel ziyaretçinizi düşünün. Ne tür bir arama yapıyor, ne istiyor? Sayfanızı yüzlerce farklı terim için optimize edemezsiniz. İşte bu yüzden çok spesifik sorguları tercih etmeli ve neyi optimize ettiğimize karar vermemiz gerekmektedir.


Akılda tutulması gereken 3 önemli şey var: Sıklık, Rekabet ve Alaka. Anahtar kelime araştırma süreci, AKH (Anahtar Kelime Hacmi), frekans (insanların bir şeyler aradığı sıklık) ile rekabet arasındaki ilişkidir (piyasanın ne kadar rekabetçi olduğu).


AKH araştırması yaparken çoğumuz hedefleyeceği anahtar kelimeyi aramaz. Amaç hazırladığımız içerikleri tanımlayan önemli anahtar kelimelere yer vermektir. Bu bizlere arama motorlarında daha görünür kılacak, hedeflenen anahtar kelimemize daha çok katkı sağlayacaktır.

bottom of page