top of page
Ara

Google Ads Dönüşüm Oranınızı Nasıl Artırısınız ?


Reklamlarınızdan iyi bir oranda tıklama alabiliyor musunuz? Harika. Ancak neden yeterli sayıda insan ürünlerinizi satın almıyor veya web sitenize kaydolmuyor mu? Bu, her iş insanının veya PPC uzmanının karşılaştığı bir sorundur. Gerçekten de çoğu pazarlamacı, sürekli olarak Google Ads dönüşüm oranlarını artırma konusunda endişelidir.

Google, en yüksek dönüşüm oranını elde etmek için en iyi platform olmaya devam ederken, bir dijital pazarlama ajansının veya deneyimli bir Google Ads uzmanının yardımıyla Google Ads dönüşüm oranınızı nasıl iyileştireceğinizi bilmek, büyüme ve işinizin gelişimi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Dönüşüm oranınızı artırmanın birkaç yolu vardır.


DÖNÜŞÜM İZLEME ARAÇLARI KULLANIN


Google Ads hesabınızda herhangi bir değişiklik yapmaya başlamadan önce, işletmenizin şu anda pazarda nerede bulunduğunu ve reklamlarınızın ne kadar iş yaptığını değerlendirmek hayati önem taşır. En önemlisi, Google size reklamlarınızın aldığı gösterim ve tıklama sayısını gösterir; ancak Google Dönüşüm İzleme sayesinde, ürettiğiniz dönüşümlerin sayısını da vurgulayabilirsiniz.

Google Dönüşüm İzleme'yi kurduktan sonra, kampanyalarınızın dönüşüm oluşturma açısından nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, örneğin hedefleme metriklerinizde küçük bir ayarlama yaparsanız ve dönüşüm oranınızın arttığını fark ederseniz, bu bilgiyi gelecekteki kampanyalarınızı geliştirmek için kullanabilirsiniz.



ANAHTAR KELİMELERİ DOĞRU KULLANIN


Artık Google Dönüşüm İzleme'yi kurduğunuza göre, artık yalnızca dönüşüm oranınızı artırmaya odaklanabilirsiniz ve bu, belirli anahtar kelimelerin kullanılmasıyla başlar. Belirli anahtar kelimelerin kullanılması, genel anahtar kelimelerden ziyade çok daha iyi bir dönüşüm oranına sahip olma eğilimindedir.

Spesifik anahtar kelimelerin genel anahtar kelimelerden daha iyi performans göstermesinin nedeni, belirli modellerini arayan kişilerin büyük olasılıkla ürünlerini zaten araştırmış ve hazır ve satın almaya hazır olmalarıdır.


Bununla birlikte, anahtar kelime araştırması ile ilgiliolarak bir Google Ads uzmanına danışırken akılda tutulması gereken ilk şey, daha niş anahtar kelimeler kullanmanın daha az gösterim ve tıklamaya yol açabileceğidir, çünkü bunlar benzersiz olsalar da daha az kişi bu belirli arama terimlerini arıyor olabilir.



NEGATİF ANAHTAR KELİMELERİN GÜCÜNDEN YARARLANIN


Dönüşüm oranınızı artırmanın sayısız yolu vardır ve en etkili yollardan biri, negatif anahtar kelimeleri kendi yararınıza kullanmaktır. Negatif anahtar kelimeler kullandığınızda, insanlar bu belirli anahtar kelimeleri aradığında reklamlarınız gösterilmez.

Negatif anahtar kelimelerin gücü göz ardı edilemez, çünkü reklamınızı yalnızca internette gezinen ve dolayısıyla erişiminizi abartmayan kişilere göstermemesi için sınırlamaya çalışmak açısından son derece faydalıdır. En popüler negatif anahtar kelime türlerinden biri 'ücretsiz' kelimesidir. Kısacası, ücretsiz bir hizmet vermiyorsanız, yalnızca ücretsiz ürün arayanların reklamlarınızı görmesini engelleyebilirsiniz.



ARAMA TERİMLERİ RAPORLARI OLUŞTURUN


Çoğu Google Ads danışmanı size tek tek anahtar kelimelerinizin nasıl performans gösterdiğini gösterebilir, ancak Arama Terimleri Raporu, reklamlarınız yayınlarında göründüğünde müşterilerinizin aradığı kelime öbeklerini tam olarak gösterebilir. Gerçekten de, ayrıntılı bir rapor size bu arama terimlerinin bir listesini göstererek stratejinize göre değerlerini belirtebilir. Arama Terimleri Raporunuzu inceledikten sonra, belirli anahtar kelimeleri arama terimleri kataloğunuzdan ekleyebilir veya hariç tutabilirsiniz.

Bunu yaparken, demografinizi genişleterek veya hassaslaştırarak ve reklamlarınıza erişimi olan kişileri tam olarak belirleyerek, istediğiniz müşterileri en ince ayrıntısına kadar hedefleyebilirsiniz.



DAHA YÜKSEK DÖNÜŞÜM İÇİN FİYATLI REKLAMLAR YAPIN


Google Ads dönüşüm oranınızı iyileştirmenin ve artırmanın bir yolu da, fiyatlarınızı reklam metninize eklemektir. Kısacası, bir müşteri ürün veya hizmetinizin fiyatını görür ve reklamınızı tıklamaya devam ederse, sizden o fiyattan satın almakla ilgilendiklerini kesin olarak bilirsiniz. Bu bilgi, fiyatlarınız üzerinde anlaşmaya varırken son derece yararlıdır. Fiyatlarınızı ister reklam metninize ister başlığınıza ekleyin, reklamlarınıza fiyat ekleyerek Google Ads dönüşüm oranınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.



YENİDEN PAZARLAMA ANAHTARDIR


Reklamlarınızı yeniden pazarlamak, dönüşüm oranlarınızı artırmanın en iyi yollarından biridir. Birçok dijital pazarlama ajansı, reklamlarını daha önce birkaç kez görüntülemiş olan aynı kişilere basitçe göstermek için yeniden pazarlamayı kullanır. Bu şekilde, önceki hedef pazarınıza yaklaşabilir ve onları web sitenize veya açılış sayfanıza geri döndürebilir, böylece onları dönüştürme şansınızı artırabilirsiniz.


Yeniden pazarlama ile tutarlı olduğunuzda, potansiyel bir müşteriyi dönüştürme şansınız önemli ölçüde daha yüksektir, ancak agresif reklamcılık bu tekniğin anahtarıdır, çünkü hedeflediğiniz kişiler zaten reklamlarınıza ilgi göstermiştir ve dönüşüm için sadece dürtmeye ihtiyaçları vardır.


Yeniden pazarlama faaliyetlerinde sizi daha önce zaten görmüş kullanıcılara daha avantajlı gözükmek için kargo veya kampanya kurguları uygulayabilirsiniz. Müşterilerinize kısa sürecek bir fırsattan yararlanmaları için yardımcı olmalısınız. Kampanya ne kadar kısa sürerse o kadar etkili olacaktır.


Satışlarınızı artırmak için sadece Google reklamcılığını iyileştirmek yeterli olmayabilir. E-Ticaret fazlasıyla komplike, tek bir çalışma değil, pek çok çalışmanın bütünüdür. Diğer kategorilerde de kendinizi müşterilerinize kanıtlamanız gerekir. Özellikle de web siteniz sizin markanızın kimliğidir. Web siteniz nasıl olmalı yazımızdan minimum gereklilikleri öğrenebilirsiniz.











bottom of page